Bizi Takip Edin
  
Kalamış Veterinerlik Logo
7/24 hizmetinizdeyiz
0 541 525 26 47
0 541 KALAMIŞ
Kalamış Veterinerlik Logo

Hizmetlerimiz

Röntgen

Kliniğimizde 100 KW gücünde cihazımızla kemik doku ve yumuşak doku röntgen tetkiki ile gerektiğinde kontrast maddeleri oral,damar yolu ve sondalama yöntemlerini kullanarak ilaçlı röntgen tetkiki yapılmaktadır.

Kalça çıkığı riski taşıyan genç hastalarda yada hastalığa yakalanmış yetişkinlerde, Pen-Hip yöntemi ve diğer ölçüme dayalı yöntemler kullanılarak teşhis konulmaktadır. Röntgen ünitemiz Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından ruhsatlandırılmıştır.

Genel ve Ortopedik Operasyonlar

Hiçbir hayvan sever her şeyden çok sevdiği dostunun ameliyat masasına yatmasını istemeyecektir ancak gerekli olduğunda kliniğimiz dostlarınızın yanında olacaktır. Kliniğimizde tüm batın, kısırlaştırma operasyonları , deri ve derin tümör operasyonları, göz operasyonları, extremite operasyonları, ortopetik operasyonlar başarılı ve rutin olarak yapılmaktadır.

Ayrıca gerektiğinde uzmanlık isteyen özel operasyonlar için uzmanlarından her türlü destek alarak operasyonları ameliyathanemizde yapmaktayız.

Laboratuar

Kliniğimizde Refletron Kuru Sistem biyokimya cihazı ile karaciğer,böbrek, mide fonksiyon testleri ve diğer parametrik ölçümler yapılarak, kati ve güvenilir sonuç alınmaktadır.

(ALT, AST, GGT, ALP,  AMİLAZ, BİLİRUBİN, ÜRE, KREATİNİN, KOLESTEROL, GLUKOZ , TRİGLİSERİD vb.) Hemogram: Tam kan sayımı, enfeksiyöz hastalıklar, anemi (kansızlık), pıhtılaşma problemleri ve kan hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığın tanısı ve hastaların genel durumunun takibi için çok önemli bir testtir.

Yoğun Bakım

Ağır travmalı,koma ve kanamalı hastalar,bulaşıcı ve kronik hastalıklar, uzun süreli tetkikler için hastalarımızı kliniğimizde yatırmamız gerekebilir. Bu durumda kullanmak üzere yoğun bakım ve karantina ünitemizde gerekli donanım sağlanmış her yaş ve büyüklükte hastamızı kabul edebilmekteyiz.

Yoğun bakım ünitemizdeki tüm hastalarımız, hospitalizasyon sebepleri göz önüne alınmaksızın her gün en az 2 kere rutin olarak muayene edilerek beden ısıları, nabız ve solunum sayıları, iştah, ürinasyon, defekasyon durumları,sorumlu veteriner hekimler tarafından hasta formlarına kaydedilir.

Ağız ve Diş Sağlığı

Tartar veya plak diş üzerine yerleşmiş kireçlenme olarak tanımlanabilir. Standart diş fırçalama yöntemleri ya da çalkalamak tartarların ortadan kalkmasında tek başına yeterli değildir. Tartar diş üzerindeki plakların sürekliliği sonucu oluşur.

Diş eti iltihabı (Gingivit) direkt olarak tartar sebebiyle oluşmaz. Fakat diş üzerindeki pürüzlü yüzey bakteriler için ideal zemin hazırlar. Acı verici,tehlikeli ve kötü görüntüsünün ötesinde sağlıksızdır. Diş eti iltihabıyla birlikte dostlarımız acı çekebilir ve sonunda yemek yemeyi durdurabilir.

Sonuç olarak tek tek dişlerini ya da muhtemel durumlarda tüm dişlerini diş eti iltihabı sonucu kaybedebilir. Diş eti tedavisi yapılması şarttır.

Koruyucu Hekimlik

Tüm hastalarının aşılama ve paraziter mücadele programları bilgisayar programımıza kaydedilir ve bu program tarafından takip edilir. Hasta sahiplerimiz kedi ve köpeklerinin aşılama programları karnelerine işlenerek bilgilendirilir ve randevular zamanı geldiğinde tekrar kısa mesajla hasta sahiplerimize hatırlatılır.

Aşılama ve paraziter mücadele programları tamamen hastaya özel olarak kedinizin ya da köpeğinizin yaşam ortamına ve bu ortamın taşıdığı risk faktörlerine göre belirlenir. Böylece hem dostlarınız hem de sizler için en güvenli ve en ekonomik koruyucu hekimlik uygulaması gerçekleştirilmiş olur. 

Check-Up

Günümüz modern hekimliğinde hastalıkların ortaya çıkmasını beklemek ve tedavi etmek yerine, hastalıkları henüz klinik belirti vermeden tespit etmek ve canlıda herhangi bir bozukluk oluşmada önlemek amaçlanmaktadır.

Bu anlamda beşeri hekimlikte olduğu gibi veteriner hekimlikte de check-up programlarının önemi her geçen gün artmaktadır.
Unutulmaması gereken en önemli konu kedi ve köpek metabolizma hızının insandan 6-7 kat daha fazla olmasıdır, bu durumda hastalıklar çoğu kez hızla ortaya çıkmakta ve seyri hatta iyileşme süreci daha hızlı gerçekleşmektedir. Veteriner hakimlikte her yıl yapılan check-up insanlarda yaklaşık olarak her 5 yılda bir yapılan check-up lar gibidir.
Bu açıdan veteriner hekimlikte özellikle, kanser, kalp, endokrin ve metabolik hastalıkların görülme sıklığının artmaya başladığı 6 yaş ve sonrasında senelik check-uplar petlerin sağlıklarının korunmasında yapılabileceken önemli ve etkili girişimdir.

Check-uplar sayesinde canlının hayatını tehdit edecek ve/veya yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek pek çok patolojik oluşum henüz hastalık aşamasına gelmeden (klinik belirti vermeden) anlaşılmakta ve önlem alınabilmektedir.

Mikroçip Uygulama

Küçük dostunuz ailenizin önemli bir üyesidir. Her yıl birçok evcil hayvan çalınmakta veya kaybolmaktadır. Küçük dostunuzun kaybolmasını ve çalınmasını önlemek için en gelişmiş kimliklendirme sistemi olan mikroçipi düşünmelisiniz.Yurt dışı çıkışlarda kan testi ile beraber zorunlu uygulamadır.

Mikroçip uygulaması kedinizin ve köpeğinizin kimlik numarasının benzersizliğini garanti altına alacaktır.

Mikroçip bir pirinç tanesi büyüklüğünde ve içerisinde dünyada bir örneği daha olmayan bir numara barındıran minik elektronik cihazlardır. Vücuda %100 uyumlu biyo-cam diye adlandırılan bir madde ile kaplanmıştır ve vücuda yerleştirildikten kısa bir süre sonra deri altı bağ dokusu ile kaplanarak hissedilemez bir duruma gelmektedir. Mikroçipler deri altı enjeksiyon yöntemi ile takılır uygulama sırasında nadiren sakinleştirici kullanılır, yerleştirme işlemi 1dk sürer ve takılan mikroçipin numarası merkezi veri tabanına kedi ve köpek sahibinin bilgileri girilerek internet ortamına kaydedilir.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 4,6,17 ve Uygulama Yönetmeliğinin 7,10,21.Maddeleri uyarınca belediyelere verilen hayvanları kayıt altına alma görevi ve aynı yönetmeliğin 12. maddesi uyarınca Hayvan sahiplerine hayvanlarını kaydettirme yükümlülüğü getirilmiştir.Buna göre pet hayvanları mikroçip uygulamasına tabii tutulmaktadır.

Kısırlaştırma

Kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması günümüzde tartışılan bir konudur. Bazı hayvanseverler duygusal bir yaklaşımla kısırlaştırmaya karşı çıkmaktadır. Buna gerekçe olarak cinselliklerini yaşamalarının gerekli olduğunu söylemekteler. Doğal olanın yanındalar, sanırım biraz da empati kuruluyor. Bu duygusal yaklaşımın yüzeysel olduğunu bilmelisiniz. Kedi ve köpeklerin insanlar gibi aşık olmadıkları bilinir. Yalnızca seksüel hormonların etkisi altında üreme istekleri olduğu bir gerçektir.

Kısırlaştırma ameliyat işlemi ile gerçekleşir. Yani, herhangi bir iğnesi, ilacı yoktur. Bazı hayvan sahipleri kısırlaştırmanın operasyonla yapıldığını bilmemektedirler. Kızgınlığı baskılamak için bazı veterinerler çeşitli ilaç enjeksiyonlarına başvurmaktadırlar. Bu uygulama hasta sahiplerinde yanlış olan bu fikri oluşturmuştur. Kısırlaştırma ameliyatı erkek hayvanın testislerini (kastrasyon-iğdiş etme), dişinin de uterus (rahim) ve yumurtalıklarını alma şeklinde gerçekleşir. Erkek hayvanın kısırlaştırma ameliyatı dişiye göre daha kolay ve daha kısa zamanda gerçekleşir. Erkek hayvanda operasyonla ilgili daha az sorun yaşanır.

Canımız kadar sevdiğimiz dostlarımızı kısırlaştırmaya iten olaylar nedir acaba, hiç düşündünüz mü? Herkesin birbirinden farkı kısırlaştırma nedenleri olabilir.

Genel kanaat, dişi hayvanların kısırlaştırılması yönündedir. Doğru olan erkeklerin de kısırlaştırılmasıdır. Erkek hayvan, onlarca yavrunun dünyaya gelmesine neden olmaktadır. Kontrolsüz üremenin önünü almak dişi-erkek ayrımı yapmadan sokak hayvanı olsun, sahipli olsun tamamının kısırlaştırılmasıyla olur. Hayvanların çoğalmasının engellenmesinin dışında şu sebeplerden de kısırlaştırma ameliyatı yapılır. Dişi bir kedinin kızgınlık geçirdiği sırada çıkarttığı can sıkıcı sesler, komşuları bile rahatsız edici seviyededir. Yine dişi köpeklerin kanamalarının evi, evdeki eşyaları kirletmesi istenmez. Erkek kedi ve köpeklerin evin sağını solunu idrar attırarak (bölgelerini işaretleme ), ağır bir kokuyla kirletmeleri rahatsız edicidir. Erkeklerin çiftleşmek için evi terk ettikleri, tekrar dönmedikleri görülmektedir. Çiftleşmek için diğer erkeklerle kavga ederek yaralanmaları, viral hastalıklara yakalanma riskleri vardır.
Kısırlaşmamış erkeklerin sinirli ve saldırgan olduğu, sahibini utandıracak hareketler yaptığı şikayeti gelmektedir. Balkondan düşerek acil olarak veteriner kliniklerine getirilen kediler vardır. Kedilerin düşme nedenlerinden biri de çiftleşmek için eş aramalarıdır.

Kısırlaştırmanın hayvan sağlığıyla ilgili olarak ; dişilerde genital hastalıkların büyük bir bölümünün riskinden kurtulmuş olunur.

Örneğin, uterusdaki pyometra, tümoral oluşumlar, meme tümörü, mastitis, retentio secundinarum, vaginitis, kistik ovarium, güç doğum, prolapsus uteri-vajina gibi hastalıklar sayılabilir. Erkeklerde testiste tümoral oluşumlar engellenir, TVT olarak bilinen viral hastalıktan korunur ve prostatla ilgili hastalığa yakalanma olasılığı düşmektedir.
Hayvan sahibi olarak zor olan kısırlaştırma kararını verdikten sonra şunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Hayvanın kızgınlık döneminde olmaması gerekir. Ameliyattan önce kedi-köpeğinize an az 12 saat yemek vermeyi kesmelisiniz. Su verilebilir. Yemek verilirse, hayvan kusar. Kısırlaştırma operasyonu sonunda tam olarak kendine gelmesi 12 saat sürer, yemek ve su verilmez. Hayvanın yutma refleksi olmadığından nefes borusuna gıda maddesi kaçabilir. Tam olarak kendine gelmesi için kapalı yerde tutulmalı. Sallantılı yürüyeceğinden çarpıp yaralanmasına izin verilmemelidir. Erkeklerin iyileşmesi dişiye göre daha çabuktur. 2-3 günlük bir sürede iyileşir. Bu süre dişide daha uzundur(7-10 gün gibi). Dişi kedi ergenliğe ortalama 6 ayda, erkek ise, 8 ayda ulaşır. Erginleşmeden kısırlaştırma yapmak doğru değildir. Erkek kedi-köpeğin yumurtalarının testis torbasına inmesi, dişinin de uterusunun gelişmiş olması gerekmektedir.

Hastamıza Özel Beslenme Programı

 Hizmet detayı için veteriner hekimlerimizle görüşebilirsiniz.

Hasta Takibi

 Kliniğimizde uygulanan anestezilerde ve yoğun bakım ünitemizde gözlenmektedir.